fredag 27 mars 2009

Tack för alla SÖTA och rara inlägg i bloggen, det värmer verkligen att ha er omkring oss!!

Jag har fått lyxa och vara till frissan idag. Tyvärr räckte pengarna bara till klippning men kul ändå. Har varit med våra två sjuklingar under dagen och fick under deras efermiddagsömn besök av en vän som påpassligt köpt med sig kokosbollar "mums". UNDERBART att få vara lite vuxen en stund och bara snacka lite skit och bara vara...

Efter dagen middag blev det snabb promenad...frisk och härligt även det med en söt vän. VÄLBEHÖVLIGT att få lite luft och rensa tankarna. Måste även flika in att min vän Hozzan ställde upp som en räddande ängel genom att köpa lite föda i centrum metropolen till våra små katter här hemma.
-VAD skulle vi tagit oss till om INTE du fanns :-).
*Tack Anna*

På det hela taget en rätt såå bra dag :-)

Många kramar M

torsdag 26 mars 2009

Åhh titta en Prinsa

Edwin sitter och ser på tv bolibompa..han upptäcker två prinsessor..eller är det prinsar..???
E kan INTE riktigt avgöra...
-Mamma skynda dig och kom... "Det är en prinsa på Tv´n"...
E förklarar att vet man inte om det är det ena eller det andra är det just en "prinsa" man ser. :-)

Provtagning och pyssel

Här är det fortfarande sjukhusbesök med E som gäller.
Idag var det barnhjärtmottagningen, Ultraljud av hjärta, Ekg, syresättning och lite andra prover. Samt prover till infektionskliniken med långtidsodling av blod, svalgprov, näsprov och massor av andra blodprov. Lillstackarn är som en nåldyna nu för tiden, men otroligt duktig i mina ögon.

Jag ber en liten bön varje kväll att hans sjukdomstillstånd ska ge med sig supersnabbt. För det tär verkligen på alla i familjen...men mest på E förståss. I lördags ville han inte mest av allt köpa godis, utan allra helst ville han köpa kompisar på affären.
"sådant skär verkligen i mammahjärtat"

Har fått vara iväg på vår vanliga studicirkelträff ikväll. Trevligt som ALLTID. Vi har blivit många som träffas, tror vi är 12 pysslingar sammanlagt nu. Några nya stjärna kommer till varje temin och några pysselvänner dyker upp ibland. Ikväll blev det ett dopkort för mig..lägger upp och visar i bloggen sedan.

Kram M

söndag 22 mars 2009

Bröllops Lo från Öviksträffen.

Lo som gjord efter "Essmo jättefina skiss". Snabbutmaningen på öviksträffen var att föja en rad på en bingobricka med olika delar som måste vara med. Min var mönstrade papper, precis 5 blommor, tags, hjärtan, swirl.

Materialinfo: Hjärtan utstansade från CB, Brun floss, metaldeko från smyckesföretag, primablommor, brassbrads, swirstämpel i guld, glimmermist på gröna cardstocken, minns inte det mönstade pappernas ursprung. Brun chalk. Vit frost och repade kanter från sax på kortet.

Kortet taget i Augusti 2004, en underbar dag vill jag minnas :-)
Tänk vad ljushårig man var då !!
Kramar M

Siktar mot stjärnorna. En Lo från Öviks träffen.

Ännu en Lo från Öviks träffen. Utmaningen var att man skulle ha tre av tre olika saker. Jag valde tre ord, tre stjärnor och tre bilder.


E hade fått ett trumset av sin morfar, efter att O fått "provspela detta" såå är det nu förpassat till soporna. Han ställde sig upp och hoppade på bastrumman..resten syns ju på bilderna.

Materialinfo: Egde scraper-lånad från min söta vän Hozzan, Kaiserpapper, vit och beige cardstock. Svartvita bilder med sax skrapade kanter. Studio classic och Finale alfabet från QK.


Chipboardstjärnor målade med två olika akrylfärger. Guldmetallic, samt vit creame metallic. Kanterna glittrade med stickles koppar.

För att slippa penseldrag och få en mer levande yta har jag "stöpplat" på färgen.



Titta en TRAKTOR...En Lo frå Öviksträffen.






































Denna Lo är gjord efter en tävlingsskiss på Öviksträffen. Den fick inget pris där, men jag nöjd över den iallafall.
Materialinfo: Snöflingebrads i metall finns hos Hem & Hobby, Vit bling cardstock, Gul cardstock till text, Kaiserpapper, Basic grey med snöflingor, Däcken på traktorn är pimpade med två genomskinliga duttar :-). Kort chalkade med chalk "vit frost". Övriga papper knölade och chalkade med Tim holst dyna.."blå???". Tack för lånet min vän miapia74. Pilstämpel, lånad av pysselvän Malin.
Kram M

tisdag 17 mars 2009

Hurra..länge leve pyssel :-)

Jag fick chansen att åka på pyssel redan igårkväll igen.. ..det kändes verligen såååå lyxigt.
Efter barnen var lagda och jag väckt upp J som somnat inne hos E när det läst godnattsagan klart, så begav jag mig på bonuspyssel hemma hos min vän Madde. Det var hur trevligt som helst dock drog det iväg lite i tid..hmm... jag var inte hemma förrän frampå mogonkvisten 04:15. Såå man känner sig lite TRÖTT idag kan man säga.

DAGENS TIPS!!!!
Vill man köpa lite charms och annat billigt från pärlvärlden som man även kan använda inom scrapvärlden, kan jag varmt rekommendera att ni kikar in på deras webbshop Pearlized
De har fraktfritt på beställningar över 40 kr vilket man lätt kommer upp till, eftersom det har sååå mycket som är "mumsigt". Om ni kikar in under deras inspirationslänk sååå kan ni även se exempel på en Lo som underteknad gjort med deras smyckesdelar " stolt" :-)

Ska ta mig i kragen och fota av alsterna från Övik...men solen skiner ute och jag är sååå sugen på att skotta lite snö från altanen och ta fram en solstol... det är ofattbara 17 grader varm i solen JUST nu.

Kramar sändes till alla och envar

söndag 15 mars 2009

STOR Pysselträff i Övik :-)

Ska försöka lägga in bilder SNART på mina bidrag från helgens Scrapäventyr i Övik. En super helg från början till slut, jättetrevligt var det med massor av pyssel och supertrevliga pysslingar. Underbara tävlingar med massor av FINA alster som resutat. 3 Lo´s och ett kort blev det för mig!!!!

Mina söta underbara vänner Miapia och Hozzan var dessto mer kreativa..och produktiva. Super fina alster formligen sprutade ut ur dem och Att fler tyckte likadant som mig, fick dom som bevis på när hela 95 st pysslingar fick rösta och säga sitt om deras bidrag. (Jag är mkt stolt över dem) Jag lyckades få ett migränanfall under lördagen med illamående i stora mått och synbortfall, Anna kom som en räddande ängel med Imigran i näspray ( SUPER Gulligt) Tror kroppen reagerar när man väl slappnar av helt och hållet.
Tack även till övriga vänner ( Malin, Tessan, Malin) som gjorde denna träff till en höjdpunkt, vi hade verkligen jättekul vid vårt bord och under matstunder och rumsdelning m.m.

Malin gav en snabbkurs i målninga med promakerspennorna och gjorde massor med FINA kort. Såå nu måste jag öva med pennor samt blendern. För hon fick det onekligen att se väldigt lätt ut...hmmm..... Vet att det finns en hake!!!

Mina två kreativa pysselkusiner dök också på denna träff. Det var kul att se dem igen, roligt att pyssel/ pärl ådran frodas inom vår släk.

Ett SUPERTACK sändes till " High coast scrappers" för ett toppenarrangemang igen!!!!
Jag kan varmt rekommendera att åka på en av deras träffar om du har möjlighet. vandrarhemmet som vi bodde på tvärsöver gatan var också fint såå det får bli en TRADITION till träffar framöver.

Kramar M

Dr HOUSE-aktigt???!!! ...en kort sammanfattning

Hoppas alla har haft det bra under mitt bortavarande från bloggen......

Här har vi hunnit med massor av nya undersökningar och provtagningar vad gäller E. Han har varit inskriven på Barn3 och genomgått en lumbalpunktion samt ryggmärgsprov, detta skedde under narkos. Båda ingreppen gick superbra. Ryggmärgsprovet borrades i hans bäcken och E klagade över smärta i ryggen några dagar efteråt.

Provsvaren från skellettskintografin var bra, ovanstående prover såg OK ut. Vissa järn och leverprover är sända till Reumatologen och vi får se vad de säger. Andra prover och undersökningar är på g också. Livet fortsätter och E´s feber också. 3-årstrotsen i kombo med hans ständiga sjukdom är lite svår ibland att bemöta. Har lillkillen 40,7 i feber och vill inte äta och dricka måste han ju få saft/läsk/ glass m.m. Har han BARA 38,5...måste han ju även äta mat m.m.
Många utbrott och bråk handlar om mat och mycket kretar runt att E vill, han kan och att han själv bestämmer sig för att hur saker ska vara "mamma du måste förstå, jag är ju sjukis".
E tar även ut en hel del på sin lillebror O, som nu blivit en härdad 1½ åring.
Det är verkligen supersvårt att veta VAD som är hans sjukdom kontra vad som är normal utveckling för en treåring i trotsåldern.

Nu håller vi bara tummar och tår att vi SNART får besked och lösningar på hans tillstånd.
Det allra BÄSTA vore ju om han bara blev "frisk" nu på en gång !!!


Kramar M