lördag 21 februari 2009

Åhh ett UNDERBART nytt alfabet :-)


Såg att Karin-kreativt kaos lottar ut ett nytt alfabet till revan. Supergeneröst verkligen.

Klart man hoppas på turen att bli den dragna vinnande lotten där. Hon har haft över 350 besökande som vill vinna, såå ta chansen du med och var med. Vinnaren dras ikväll!!

Kolla in bloggen också, för hon scrappar med en skön stil :-)


Kramar M

lördag 14 februari 2009

Lite godis såå här på alla hjärtans dag :-)...är ju ALDRIG fel...Hurra..

Anneli firar att hennes blogg varit såå välbesökt sedan starten i December. Hon lottar generöst ut alla dessa godsaker. Utlottningen håller på fram till 14/2 och vinnare dras 15/2...sååå skynda, skynda er dit och ta chansen att vinna... :-)

Tack för tipset miapia och Linalotta

Kramar M

onsdag 11 februari 2009

Nu är det över ....bara provsvaren kvar..??!!

Japp nu är det ÖVER..

Det gick toppenbra med sövningen, dock var det många fler människor inblandade i hans undersökning än vad jag först fattat. Hela 8 st stod i rummet när det var dax. Lite skrämmande var det allt att se liten E somna in och bli påbylsad med slangar, syrgas och maskinövervakning.

Nuclearmedicin ringde efter ca 50 min och då var E redan på uppvakningen.
När VI (J beslutade sig för att vara med HELA dagen-skönt) kom dit var E redan halft om halft vaken.. MYCKET groggy skulle jag nog kalla det ;-). Han fick sitta i mitt knä efter en stund och åt där en isglass som han försökte pressa in i örat i hopp om att munnen kanske satt där....
Efter ett par timmar när han kissat och han klarat sig utan syrgas för illamåendet SPRANG han runt och lekte. Då var det äntligen dax att få åka hem igen...
Vi passade på att köpa en ny leksak på Ica Maxi på vägen hem eftersom han varit MYCKET duktig idag....så E var mer än nöjd när vi kom hem vid 19:30 ikväll :-).

E´s utalande om dagen löd ikväll:
-Mamma jag älskar dig, jag älskar Lage (han skottar vår gård), jag ÄLSKAR Lage´s traktor..... och jag älskar Oliver´s bilar och sjukhuset som läker mig när jag är sjukis. Mamma det här har varit en rolig dag.... mycke glass och klubbor fastän det inte är lördag...

Lillebror hade sovit 3,45 tim hemma hos farfars, sedan ätit och lek massor. Såå även den delen hade varit toppenbra.

Förstår INTE varför man oroar sig när det oftast är helt obefogat... men det verkar ju vara en mammas lott i livet. Från det dom ligger i magen tills....jag ...HELA livet verkar ju vara en ständig källa till ORO ??!!!
Kramar från en mkt lättad M
Tack för varma ord och tankar från er...
Är hemma igen på blixtvisit. E ligger ute i vagnen och sover just nu. Han har fastat sedan imorse kl 9:00. Emblaplåsterna motogs inte positivt av E. Han kröp in under bordet och slet bort dem ganska direkt..sedan var det skrik, hunger och trotskänsllor som VÄLLDE ut när mamman skulle dit med dem igen...Ny tejp och extra salva såå satt de där de skulle på nytt... Orättvist att brorsan får dricka och äta..hmm..
Lillebror är hos farföräldrarna och hämtas igen efter alla sjukhusbesöken är över.
E fick droppnålar satt på barn och blev där lovad att få ta bort dem på Neuclearmedicin vilket han INTE fick eftersom droppet ska dit till narkosen nu i eftermiddag. Jag ska vara med vid sövningen sedan får jag INTE vara med utan de ringer mig när undersökningen med gammakameran är över. Sedan är det uppvak som gäller....urindrivande, observation m.m. av E. Har INGEN aning hur lång tid det tar??
Han klagar över droppnålarna och att han är hungrig men som den lilla tappra killen han är lade han sig i vagnen och somnade snällt. *stolt mamma* Behöver jag säga att han har FEBER idag också..??!!

Kram M

FÖR MYCKET sjukhusbesök för tillfället....usch..

Igår var E och gjorde lungröntgen....en kompis till oss följde med och passade lillebror under tiden i lekrummet (verkligen toppenbra). E var inte såå samarbetsvillig vad gäller att stå still under alla fotningarna..men efter att ha mutats med flera studsbollar, klistermärken gick det tillslut bra.'

Idag är nu dags att besöka sjukhuset igen. E ska genomgå en skelletscintigrafi..hmmm.. han ska fasta 6 timmar innan och inte dricka något timmarna innan. Sätta droppnål, emblas och träffa flera läkare innan undersökningen. Därefter få ett radioaktivt spårämnen inasatt 3 timmar innan gammakameran gör sitt. Eftersom han endast är 3 år gammal MÅSTE han sövas också, det är inte utan att man känner viss oro i mammahjärtat.


Det kommer att bli en LÅÅÅNG DAG idag. :-(
Ja nu är det bara att hålla tummarna angående E´s provresultat...12 rör blod, Skelettundersökning, lungröntgen m.m. Hoppas verkligen det visar något??!!

Småkillarna var hos min lillasyser igårkväll och bubblade lite i deras badkar :-) Såå det var nöljda, rena och glada när de slocknade i sina sängar.

Mina planer framöver: Ska om orken finns försöka fullfölja mina påbörjade Lo´s samt packa pysselväskan, göra några jobbansökningar... Är lite peppad (läs mycket efter samtal med min vän Hossan) att fara till Hem och hobby på torsdag för pyssel, ev till Nettan om det är något där då???*Kul*


Kramar från mig

tisdag 10 februari 2009

7 sanningar om MIG själv

7 sanningar om mig själv... en utmaning från Gunilla75

Detta är reglerna för utmaningen:

1.Länka till den som utmanade dig.
2.Berätta sju personliga sanningar om dig själv
3.Utmana sju personer i slutet av ditt inlägg
4.Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar,så de uppmärksammar att de blivit utmanade...


Här kommer mina sju sanningar:
1. Innan jag fick barn visste jag inte vad gränslös kärlek var...att man kan älska någon såå mycket innan man ens hunnit lära känna den...otroligt vilken häftig och stark känsla det är. Underbart att dessutom få möjligheten att dela den här upplevelsen med någon.
*Älskar hela min familj*

2, Har många/ flera planer, ideér och knasigheter för mig än vad jag egentligen hinner med...
jag startar måånga projekt men avslutar dem inte alltid...

3, ÄLSKAR mina vänner, vet inte hur jag skulle klara mig utan dem. Borde bli bättre att säga det oftare. *Tack för att ni finns, ni vet själva vilka ni är*

4, Är en sann tidsoptimist.."ibland" kommer jag för sent.. ;-)..
är inte alltför bra på att packa lätt..utan släpar gärna med mig ALLt. Det kan gälla pyssel till träffar, barnsaker i skötväskan, kläder vid semesterresor m.m. Borde försöka bättra mig.

5, Har förmågan att se ljuspunkter i livet även när det är tufft och blåser kallt utanför.

6, Har en underbar man som stått ut med mig i hela 15 år. Han berömmer stöttar och ser till att jag får EGEN tid, något som jag tror det är alltför lätt att glömma bort, prioritera bort när man får barn. Han förstår att en hobby är VIKTIG och energigivande..även om den inte gör mig direkt smalare..

7, Ska försöka jobba på att få upp självförtroendet vad gäller min karriär inom arbetslivet. Har ju varit hemma många år med barnen och tycker då att mycket från utbildning och tidigare arbetslivserfarenheter fallit i glömska..
Såå nu ska jag försöka kämpa/puscha för att jag är BRA , kan ,& duger..
*skärpning i den frågan*....vilket verkligen kommer att behövas för att få jobb i en Universitets stad under lågkonjektur!!!!*

Listan skulle kunna göras bra mycket längre....


Jag väljer att utmana.....
1, Linalotta min bästa vän sedan många år tillbaka. vi har väl känt varandra sedan vi var 8 år
2, Kritos, Även här en MYCKET kär vän som jag samtalar med minst en gång om dagen.
3, Miapia, en pysslingsvän som bjuder på sig själv och ger massor av tips och ideér. Kul varm och omtänksam. Har träffat henne flera år innan pysslet förde oss samman igen.
4, Hozzan, även hon en pysslingsvän, finns alltid där om inspirationen tryter, glad omtänksam och kulig. En person som man mår bra av helt enkelt.
5, lunasmamma, en annan mamma som fick barn samtidigt som vi fick vårat första, vi har följts under graviditet och stött och blött massor av tankar funderingar under åren. Rak, varm, driftig person som även är en hejare på tårtbakning.
6, Essmo. En pyssling vars skapande jag beundrar, tittar in till henne titt som tätt. Hon gör massor av fina saker HELA tiden. Är dessutom supertrevlig vid kontakt. Har man en fundering om pyssel är det bara att fråga.
7, Yrrepyrr Underbar människa. Mamma till 6 barn varav den yngsta är jämnårig nästan på dagen med vår yngsta. Hon är full av kärlek och klokskap. Har nyligen gett ut en diktsamling.


Kunde ha utmanat såå många fler...men det fick bli dessa 7 denna gången
Kram M

FLERA har utmanat mig....

Canan,Linalotta och Gunilla75 har utmanat mig!

Regler för detta är:
* Gå in i mappen Mina bilder (Eller var du nu lagrar dina foton).
*Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen
* Släng upp bilden på bloggen och skriv något om den
* Utmana sex andra personer och länka till dem, samt tala om för dem att dom är utmanade.



Har bilder på FLERA ställen så jag valde ut ett ställe med bildmappar.... Förvånande att man har bilder som INTE föreställer barnen känns som om tiotusentals bara är tagna på dem.. :-)
Min bild föreställer vår yngsta katt nu 6 år gammal. (på bilden endast 6 veckor). Är av rasen perser. Supersnäll och väldigt kelig..har ALDRIG såå mycket som fräst eller klöst mina barn trots att han INTE alltid blivit sååå väl behandlad. * Älskar*
Man kan dock få väldigt dåligt samveta att man inte längre har samma tid för våra två kissar sedan våra barn föddes...men att det känns ändå som att de har det ganska bra och kvällarna i soffan får de sin beskärda del av kärlek och pälsvård!!!
Tror de flesta i min absoluta närhet redan fått denna utmaning såå jag funderar vidare på vem som jag ska utmana... är det någon som känner sig manad såå är det fritt fram :-) ??!!!
Kramar M


fredag 6 februari 2009

Superfint Tomas sabo smycke...

Vill väldigt gärna vinna detta fantastiska smycke från Tomas sabo. HELT UNDERBART
Vill ni också det... kika då in i Chabby chick princess world .

Kram M

torsdag 5 februari 2009

Méra mumsigt godis...

Detta är en blogcandy från Eli´s kort som förändras och utökas under tiden hon är på resa bla i USA......klart man hoppas på turen att få en sådan fin överasknings vinst.


Min vän Hossan har hittat åt många roliga och fina tävlingar...Tack för tipset vännen!!
Kramar M

Sista chansen....att vinna något superfint :-)

I Galleri Hönshuset lottas denna fina griffeltavla ut..lite andra jättemysiga saker får man dessutom. Inte en chans jag vill missa ialla fall. Har du inte varit in i hennes blogg förut passa på att besöka den var verkligen underbar!!!
Håller på med två Lo´s samtidigt...super kul. Kan avslöja att den ena INTE har något med barnen att göra...Hur ofta händer det egentligen....typ aldrig..

Hoppas kunna visa färdiga alster innan månaden är slut.

Kram M

tisdag 3 februari 2009

E är sjuk igen...

Sååå trist

Nu kommer barnkliniken på NUS att verkligen undersöka E på alla sätt de kan. Imorgon med läkarundersökning samt MASSOR av blodprov. Leukemi, reumatism, imunförvaret, lever, njurar, mjälte, lymfer m.m. Något måste vara galet när lillstrumpans feber inte ger med sig anser läkarna !!??
Tidigare har han suttit själv på britsen och hållit fram armarna och bara konstaterat..
"de tankar av mitt blod mamma..ser du...??"
Dock får vi se hur det går med provtagningen imorgon då han redan idag bestämt sig för att
"imorgon mamma ska jag BARA säga JAG VILL INTE till doktorn !! "
Ja nu är trotsen här och....ja...EGEN vilja är det gott om..
Håller tummarna att det inte är något allvarligt fel på honom i alla fall.*Älskade strumpa*
Oroskramar M

Underbara barn


Har gjort en Lo utan dekorationer. (Det var en utmaning kan jag säga..)Bilden på Lo´n är som vanligt inte den bästa, men man ser på ett ungefär.
Vår yngsta son är på bilden endast två månader...åhh nostalgi....
Man saknar verkligen den bebistiden ibland- sååå mysigt :-)

Material info:
Papper: MME papper, samt "kollegie blockspapper". Brun bassill,
Alfabet QK -Washington grand. Glimmermist två olika. Mkt chalk.


Godnatt kramar M

måndag 2 februari 2009

....det är ingen vanlig dag för det är Edwin´s födelsedag..

Våran lilla kille blir 3 år idag :-).
"Helt otroligt vad tiden går"



Lillebror O sitter ensam i fönstret och vinkar av storebror när han
går till dagis tillsammans med pappa......
Kramar M